ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα αποκλειστικά γυναικείο και εκτελείται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄40 εμφανίζεται με τη αγωνιστική της μορφή και δημιουργείται το άθλημα της ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής (Ρ.Α.Γ), που τα πρώτα χρόνια ονομαζόταν μοντέρνα γυμναστική.

Τα όργανα που αγωνίζονται οι αθλήτριες είναι το στεφάνι , το σχοινάκι, η κορδέλα, οι κορύνες και η μπάλα.

Στο ομαδικό αγώνισμα οι ομάδες αποτελούνται από 5 αθλήτριες, αγωνίζονται σε δυο προγράμματα και συνεργάζονται ώστε να παρουσιάσουν ένα θέαμα υψηλής τεχνικής δυσκολίας και αισθητικής.

Το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής διδάσκεται στο Academy Sports Club από προπονήτριες πτυχιούχους τμήματος φυσικής αγωγής και υπάρχουν τμήματα κορασίδων-νεανίδων-γυναικών καθώς και αγωνιστικά τμήματα που λαμβάνουν μέρος σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ γυμναστικής , σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο).

Μαρια -Γεωργια Βαρελα,ΟΦΑΦΑ ΜΕΓΑΡΩΝ,πρόγραμμα με μπαλλα- Armonia cup θεσσαλονικη 29/4/2017

4th international RG tournament »elegant cup »kalamata 2017, benjamins 2008-balls -OFAFA MEGARA 3η θεση και χάλκινο Μετάλλιο Βορδου Ελισσαβετ, 4η θεση Σβιγκου Σοφια, 7η Θεση Καστρινακη Αγγελικη.

%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%81%cf%85%ce%b8%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b7-1.

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1

%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82

Δείτε τα  video

 

 

Κατακτηση του ειδικου βραβειου <<Ολυμπιονικης Αννα Πολλατου>> στο cosmogym contest 2016

IMG_7650 (1)

Κατακτηση χρυσου μεταλιου στον ομιλο <<νεμεα>>στο cosmogym contest 2016

IMG_7517

.

.

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ είναι κορεάτικη πολεμική τέχνη που ξεκίνησε πριν 20 αιώνες ως τρόπος αυτοάμυνας. Σήμερα διδάσκεται στο στρατό, στις σχόλες της αστυνομίας, στα σχολεία και σε δημοτικά και ιδιωτικά γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ,στο οποίο έχει πολλές επιτυχίες ο ελληνικός αθλητισμός. Κυριολεκτώντας TAE-KWON-DO σημαίνει: ΠΟΔΙΑ-ΧΕΡΙΑ-Και ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΤΕΧΝΗ.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση αυτοάμυνας. Με την εκπαίδευση του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, εκτός από καλή φυσική κατάσταση αναπτύσσονται και ψυχικές ιδιότητες, όπως: αυτοπεποίθηση, πειθαρχεία, επιμονή, υπομονή, ομαδικότητα, ευγένεια και άμιλλα, που κάνουν τον καθένα δυνατότερο στη ζωή του, προστατεύοντας τον από πραγματικούς κινδύνους.

Με το άθλημα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ μπορούν να ασχοληθούν τα άτομα από ηλικία των 5 ετών, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το Ολυμπιακό άθλημα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ διδάσκεται στο Academy Sports Club από εξειδικευμένους δασκάλους -προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και υπάρχουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων , παιδικά-εφηβικά και ενηλίκων καθώς και αγωνιστικά τμήματα με συμμέτοχη σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές του ΟΦΑΦΑ ΜΕΓΑΡΩΝ και την προπονήτρια του συλλόγου Αναστασία Λουκοπουλου για τη συμμετοχή τους και τις μεγάλες τους επιτυχίες στο 7ο kim e liu

Ο ΟΦΑΦΑ ΜΕΓΑΡΩΝ στο 2ο taekwondo tigers cup- που έγινε στην Ελευσίνα στις 19/3/2017. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν στους φιλικούς διασυλλογικους αγώνες!

Εξετάσεις εγχρώμων ζωνών ΟΦΑΦΑ ΜΕΓΑΡΩΝ 16/12/016

Ο ΟΦΑΦΑ Μεγάρων σε τουρνουά φιλικών αγώνων ταεκβοντό στον Δήμο Μάνδρας

1η θέση Παπαελευθεριου Στυλιανος εως 23 κιλα,2 η θέση μουστάκας Ιωάννης εως 37 κιλα στο διασυλλογικό kim e liu της ε τανε.  Οι επιτυχίες συνεχίζονται,η καλή δουλειά που γίνεται στον ΟΦΑΦΑ κάνει την διαφορα!
την 1η ημέρα του κυπέλλου ακρόπολης ταεκβοντο που διεξάγεται στο στάδιο ειρήνης και φίλιας κατάκτηση της 3ης θέσης στα +65kg στη κατηγορία cadet(03-04)απο τον αθλητή Γεώργιο βασιλαινα του συλλόγου μας #ΟΦΑΦΑ_ΜΕΓΑΡΩΝ.
Για ακόμα μια φορά  ο Όμιλος Φίλων Αθλητισμού και Φυσικής Ανάπτυξης Μεγάρων, ΟΦΑΦΑ.  συμμετείχε στο αγωνιστικό φεστιβάλ ταεκβοντο Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι» το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος και τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.).

.teka-bo-nto-2

 

teke-bo-mto-mikri

 

take-bo-nto

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

.

 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19:00-20:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
20:00-21:00 ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
21:00-22:00 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

Δείτε το video 


 

 

.